zondag 30 september 2012

"Bokke wys wat in hulle steek"

De tekst die boven dit stukje staat, stond gisteren als kop in de krant. De ‘Bokke’ zijn natuurlijk de ‘Springbokken’. Dit zijn niet alleen de nationale dieren van Zuid-Afrika, maar zo is ook het nationale rugby team genoemd.
Het rugby is hier erg populair onder de blanke Afrikaners en toen wij hoorden dat er een interland werd gespeeld in het beroemde Loftus stadion (hier om de hoek), hadden wij dan ook een drukte van belang verwacht. Maar dat viel allemaal erg mee. Er waren wel leger- en politie helikopters in de lucht, maar op straat was het allemaal goed geregeld en erg druk werd het niet. Uiteraard stonden wel in alle straten, om het stadion heen, auto’s geparkeerd en werden er vrolijk, voorafgaande aan de wedstrijd, overal op straat de stoelen en de ‘braai’ (BBQ) uitgestald.



Zelf heb ik (EP) nog even een nieuw T-shirt gescoord van de ‘Bokke’. Maar verder hebben we een rustig weekeinde in de zon (24-28 graden), in de tuin gehad.

Thabo schijnt nu eindelijk de slag te pakken te krijgen met het zwemmen (kikker, vliegtuig, potlood). Hopelijk is zijn zwemjuffrouw tevreden.


Nog even dit:
We zijn heel blij dat we de kans krijgen om woensdag a.s. het eerdergenoemde project van Esther (Restore) te bezoeken! Met eigen ogen zien wat er gedaan wordt, is nog altijd de beste manier om betrokken te zijn én om op een juiste manier te laten zien wat er allemaal gedaan wordt om vrouwen in uitzichtloze situaties te helpen. We zouden het natuurlijk ontzettend fijn vinden als we het project ook - met jullie hulp! - op financiële wijze kunnen ondersteunen. En zoals Esther ook al schrijft: Ook jullie gebed is onmisbaar! Helpen jullie mee?
Zie: http://adoptiegloria.blogspot.com/2012/09/project-restore.html

Groeten uit Pretoria, het is weer baie rustig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten