woensdag 19 september 2012

Warme dag op Hlala Panzi

Wij hoorden van de eigenaresse dat het Guesthouse Hlala Panzi heet omdat dat in de streektaal hier “Gaan sit en rust (uit)” betekent. Een treffende naam bleek vandaag. We beginnen de regelmaat er wat in te krijgen en gebruikten deze warme dag (26 tot 28 graden) om even rustig bij te komen.

Vanmorgen hadden we bezoek van één van de andere dames van het maatschappelijk werk: Adri. Zij heeft ons voorgelicht over ons rechtbank bezoek as. vrijdag in het juridisch district Johannesburg. Wat wij ons nog herinneren van de rechtbank met Thabo, ook in Johannesburg, is niet echt positief. Het is een naargeestig gebouwen complex dat dringend aan een makeover toe was. De bewaking was heel erg streng en ongemakkelijk en je mag van hen geen foto-camera’s mee nemen en zéker geen foto’s maken.

Adri vertelde ons dat er sinds de veranderingen in de rechtspraak en rechtbanken, de rechters nu in alle onderdelen van hun vak ervaring op moeten doen (allround moeten worden). Dit betekent dat rechters zich niet meer kunnen specialiseren in bijv. kinder-rechtspraken. Het behoeft geen uitleg dat adoptie-uitspraken dus niet makkelijker worden. Welke rechter we krijgen is nog niet helemaal duidelijk, maar we hopen op een ‘oude getrouwe’ specialist in kinderzaken. Hopenlijk kunnen we nog wel een foto maken, met de rechter, na de uitspraak.

Vanmiddag hebben de kinderen lekker gezwommen en gespeeld. Een vraagje blijft wel of Gloria nu Nederlands gaat leren of dat Thabo en Kya Engels leren: Thabo kraamde waarachtig vanmiddag iets uit dat verdacht veel op “Stop, you’re hurting me” leek.

Nog even een paar lieve foto’s:


De zomerse groeten uit Johannesburg: Hlala Panzi! (Ch-la-la-pan-zi)

3 opmerkingen:

Unknown zei

Watt een schat!
Geniet van elkaar, liefs
met vriendelijke groet, Peter Paul Koenders, Corina, joepen fleur

Unknown zei

Wat een schat! Geniet van elkaar, liefs
met vriendelijke groet, Peter Paul Koenders, Corina, Joep en fleur

mamamia zei

Wat een prachtige foto's. Wat bijzonder dat jullie haar al zo snel mee mochten nemen. Wat ook fijn dat jullie dit allemaal met ons willen delen. Er wordt bij Ilse en Kya in de klas ook erg meegeleefd. Isle vraagt steeds mama kijk even op internet hoe het met het zusje van Kya gaat. Heel veel succes vrijdag.

Groeten Ilse en Agnes, Marit, Jan-Dirk en Saskia Zijlstra, Burgum

Een reactie posten