zondag 16 september 2012

Drie dagen in één bericht

Vrijdag 14 september: Over TV en appels

Vandaag zijn wij aangekomen in Johannesburg. Het was een erg lange en zeer vermoeiende reis. Eén van de koffer was te zwaar, en de rest al ingecheckt. Dus dan maar weer zeulen met de laptop als handbagage. Dat betekende dus elk van de vier tassen controles weer alle tassen uitpakken! Zucht!

De eerste vlucht naar Parijs was precies lang genoeg om een bakje hete koffie weg te werken. Maar de kinderen waren enthousiast: Dat vliegen viel reuze mee. Het was leuk! Ze vonden het wel jammer dat er geen tv was.

Die jeugdige overmoed werd op Parijs wel goed op de proef gesteld: Drie uur wachten in een stoel was na al dat wachten in Amsterdam nu niet echt leuk voor hen.
Maar in het vliegtuig werd het voor Thabo en Kya goedgemaakt: Er was tv die je zelf met een aanraakschermpje mocht ‘bespelen’.

Dat Thabo vervolgens van de spanning bijna de hele nacht niet geslapen heeft was weer wat minder voor heit en mem, die op de krappe stoelen toch al niet zo’n beste nacht hadden.

Dus redelijk uitgeput zetten wij vanmorgen weer voet op Zuid-Afrikaanse bodem. Wij mochten op de foto voor de Zuid-Afrikaanse regering, besnuffeld worden door een speciale fruit-hond, en de appels die we nog wilden op-eten inleveren bij de douane.

De cottage die Martie (travel-agent) geregeld had is mooi, maar helaas te klein. Er is geen mogelijkheid voor de kinderen om te slapen dan bij ons op de kamer. Zondag gaan we dus verhuizen naar een ander vakantie-huis.

Hopenlijk hebben ze daar goedkoper internet dan hier, anders wordt het met deze blog niet veel de eerste week.

De natte groeten uit Zuid-Afrika
van Thabo, Kya, Jolanda en Ernst-Paul.


Zaterdag 15 september: Rustig dagje

Vandaag zijn we niet al te vroeg begonnen, ik (EP) mocht uitslapen tot 11 uur, dat was wel nodig om wat bij te komen.
We zijn aan het begin van de middag naar Norwood Shopping Mall gelopen, zo’n 15 minuten van hier. Daar vonden we gelukkig een Barney knuffel waar Gloria zo weg van is.

Thuis gekomen belde Lisl (de maatschappelijk werker) of ze langs kon komen om met ons het weekprogramma door te nemen.

Thabo en vooral Kya zien er vol enthousiasme naar uit om Gloria te ontmoeten. Maar eerst moeten we morgen-ochtend verhuizen naar ons nieuwe verblijf.

We hopen op een rustige nacht (het onweert hier heftig momenteel) en hopenlijk kunnen we jullie morgen op de hoogte brengen van ons verblijf hier.

Baie drukkies (veel knuffels)
van Thabo, Kya, Jolanda en Ernst-Paul.


Zondag 16 september: Ons nieuwe verblijf ‘Hlala Panzi’

Om half twaalf vanmorgen werden wij opgehaald om naar ons nieuwe Guesthouse gebracht te worden.
Dit ligt prachtig gelegen in een heuvelig gebied van Johannesburg. Het terrein ligt zelf ook tegen een redelijke steile helling, waardoor de tuin een prachtige diepte krijgt.

Wij zitten bovenaan in de hoogste bungalow. Mooi, maar wel wat versleten hier en daar. Maar we hopen hier genoeg ruimte te hebben voor ons allen.

En er is weer internet! Vandaar dat jullie nu dit bericht en alsnog die van de afgelopen dagen kunnen lezen.

Morgen is onze grote dag: Dan ontmoeten wij eindelijk onze Gloria!

Baie groetjes,
van Thabo, Kya, Jolanda en Ernst-Paul.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten