maandag 17 september 2012

Okay: Hebbes dag!

Na een voor heit en mem onrustige nacht, stonden wij met zijn vieren al vroeg beneden aan de poort: Eindelijk zouden we Gloria zien!!

Na 20 min. rijden naar de andere kant van J’burg, waren we op van de zenuwen. Voordat we Gloria zouden zien, zouden we eerst praten met de huismoeder. Dan zouden we, samen met onze kinderen, haar ontmoeten in een aparte ruimte en samen gezellig een picknick houden / thee-drinken met Gloria. Om haar op een speelse wijze met ons vertrouwd te maken. Vervolgens zouden we terug gaan naar ons Guest-house. En morgen zouden we dan opnieuw haar ontmoeten om, afhankelijk van haar gewenning aan ons, haar mee te mogen nemen.
Althans dat was het zorgvuldig, door het hele team van het maatschappelijk werk, uitgezette en doordachte schema.

Maar niets van dat alles! “This is Africa man!”
De huismoeder had wél netjes de kamer ingericht voor het thee-partijtje; máár: Ze had alles ook al voor Gloria al ingepakt. En Gloria had afscheid genomen van al haar vriendjes en was klaar om mee te gaan! “Waren wij voorbereid om Gloria nu al mee te nemen?”, was dan ook de vraag!
De maatschappelijk werker probeerde nog wat af te remmen, maar ook Gloria bleek het helemaal te zien zitten en liep na een kwartier vrolijk met Thabo en Kya mee de deur uit naar haar ‘forever family’.

En nu, aan het eind van de dag, praat ze er vrolijk op los (‘Okay’ als antwoord op elke vraag) en rent en vliegt met Thabo en Kya door de tuin. En dan zit ze weer bij heit en dan weer bij mem op schoot. Haar eerste woordjes ‘Nederlands’ zijn, tot vreugde van heit: ‘Heit’ en ‘Wij zijn Thabo en Kya’ (Heeft ze zelf geleerd uit de video die wij over ons zelf stuurden, ze is pienter genoeg).

Nu ligt ons nieuwe engeltje heerlijk te dromen in haar bedje, samen met Kya en Thabo op één slaapkamer.

Het werd een onvergetelijk heerlijke dag voor ons allen. (En het weer knapt ook nog eens op).

Baie groetjes uit een zonnig J’burg,
Thabo, Kya, Gloria, Jolanda en Ernst-Paul.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten