woensdag 26 september 2012

Pannenkoeken met Bobottie, appeltaart, bananensplit en chocolademousse

Gisterochtend kwam inderdaad, zoals wij al verwacht hadden, Lisl nog even langs voor de papieren van de rechter, die nu in het administratieve systeem van Zuid-Afrika verwerkt moeten worden.

Later hadden we een weerzien voor Jolanda met het guesthouse Alleyn Mansions
( http://studiereisza.blogspot.com/ ). Lucy, een van de werknemers wist zich Jolanda ook nog te herinneren. Ze vonden het bij Alleyn jammer dat we deze keer gekozen hadden voor The Rose, maar konden het zich wel voorstellen dat de kinderen blij waren met de grote tuin hier in The Rose.



Wij waren bij Alleyn omdat de dames van “Sheriat, Uplifting Women” de producten van deze dames promoten aan de (aspirant) adoptie-ouders. Sheriat probeert vrouwen in moeilijke omstandigheden een kans te geven in de maatschappij door hen vaardigheden aan te leren waarmee zijn zichzelf kunnen onderhouden.


Wanneer jullie al met ons meelazen bij de adoptie van Kya, dan herinner je je nog wel dat wij toen getuigen waren van het begin van deze, nu zelfstandige, poot van SA Cares for Life. (Toen heette het nog “het winkeltje van Marijke van SA Cares for Life”). Binnenkort gaat hun website de lucht in: http://www.sheriat.co.za/

Wij hebben het bezoek feestelijk afgesloten met een bezoek aan Harrie’s Pancakes. Hier hebben wij op het rustige terras ieder onze pannenkoek gegeten. Toen mem en heit hun pannenkoek ophadden en Thabo zijn pannenkoek met chocolademousse voor gezien hield, stopte er een enorme bus met Duitsers voor de deur van Harrie’s Pancakes.
Even hadden wij de hoop dat ze voor de snuisterijtjes van Delagoa kwamen. Maar helaas, zij zetten het hele terras vol. Toen er ook nog een taxi-busje stopte met nog meer toeristen voor Harrie hielden wij het voor gezien en duwden de banana-split pannenkoek van Gloria in haar mond en vertrokken naar de Woolworth's supermarkt verderop.
Na even in het Venning-park geschommeld te hebben waren de kinderen het zat en keerden we terug naar The Rose.

Vandaag, woensdag 26 september, zijn wij met Liaan (terug) gegaan naar Lesedi Cultural Village (Zie: http://www.africatreasure.co.za/portfolio/lesedi-cultural-experience/ ).


Deze dag hadden we ook al met de komst van Thabo gedaan. Ze geven hier uitleg over de vijf belangrijkste en grootste (Bantu) stam-culturen van Zuid-Afrika: De Zulu’s, de Ba-sotho, de Xhosa, de Pedi en de Ndebele. Maar dit is zo vreselijk veel info tegelijk, over culturen waar wij weinig vanaf weten, dat het ons wel zinvol leek om dat nog eens mee te maken. Zeker nu de kinderen er ook iets van mee kunnen maken.



Het was Thabo allemaal wat teveel en toen het afgesloten werd met een grote dans-show wilde hij niet meer.


Kya en Gloria en mem keken de show nog even af en aan het einde hebben we met z’n allen nog wat bijzonders gegeten: Krokodillen-vlees!

Verzadigd en verkwikt zijn wij toen naar huis geschikt.

Baie groetjes en tot morgen.

1 opmerking:

Igor, Ingrid & Naomi zei

hai familie Paans,
Ik zie nu pas dat ik wel kan reageren op jullie verhalen. Wat leuk om weer met jullie mee te lezen! Van harte gefeliciteerd met jullie dochter en zusje Gloria!! Inmiddels zijn jullie al aardig ver op jullie reis om haar op te halen, maar wij hopen jullie volgende week (woensdag?) nog even te spreken voordat jullie weer terug gaan.

Knap van Thabo dat hij zo stoer zijn schoolwerk maakt, terwijl zijn zusjes lekker aan het spelen zijn! Ook stoer van Gloria dat ze steeds meer durft bij en in het water van het zwembad. Alles bij elkaar beleven jullie veel in deze weken en ik kan me goed voorstellen dat het af en toe teveel wordt voor (een van) de kinderen. Mooi om te lezen hoe iedereen z'n tijd mag nemen voor dingen in jullie gezin!
Wij wensen jullie nog heel veel plezier toe in deze laatste week Zuid-Afrika en vooral heel veel geluk met elkaar! Wie weet tot volgende week...

hartelijke groet, Ingrid (Igor & Naomi)

Een reactie posten