maandag 17 september 2012

Zwemmen en verdwalen

Vandaag besloten wij het rustig aan te doen. Zo kan Gloria rustig wennen en haar draai vinden in ons gezin. Maar om 06.00 uur was Thabo natuurlijk wakker. En niet veel later ook zijn zusjes. Je begrijpt het al: Het werd daarboven een gezellige boel. Thabo en Kya praten Nederlands en Gloria Engels; dat schijnt geen probleem te zijn om elkaar te begrijpen. Sommige (leuke) dingen zijn taal-loos. Heit en mem wisten het ontbijt nog uit te stellen tot een christelijk tijdstip van 06.45 uur.

Gezellig met z’n allen eten en toen fijn in de tuin rond het zwembadje een ochtendje de kinderen hun gang laten gaan. (Thabo moest natuurlijk wel zijn schooltaken doen, en dat maakte zijn humeur en dat van z’n mem er niet beter op)
Daarna toch nog even gezellig wat plakken en tekenen voor de kids.

In de middag konden we Kya en ook Thabo niet langer uit het water houden. Maar ja, het mocht dan zo’n 24 graden met een strak blauwe lucht zijn; het water zal niet veel warmer dan 10 zijn geweest.
Het mocht de pret niet drukken en Kya gaf een mooi staaltje van haar zwemkunst weg.

Na het gebibber en het zingen van Gloria’s “Old McDonald had a ‘Barney’ farm” (Barney is haar favoriete paarse Dino-knuffel en tv-ster) gingen we in de tweede helft van de middag nog ‘even’ naar Woolsworth Foods (supermarkt).

Jawel, maar waar zat die nu precies? Volgens het reclamebord langs de weg ong. 500 m. rechtdoor. Dus wij de bochtige en vréselijk drukke weg volgen. Héél veel auto’s, geen voetgangerspad naast de weg en na een half uur nog geen Woolsworth te zien op de heuveltop. Dus Jolanda vraagt de weg en de kinderen zijn al doodop en enigszins zenuwachtig: Weten heit en mem de weg nog wel terug? Dan vinden we de supermarkt: Een stuk naar links tussen de woonwijken; ong. vijf minuten lopen achter ons Guesthouse de heuvel op!

Goeie jûn, en baie drukkies vanuit een warm en zonnig J’burg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten