maandag 24 september 2012

Huiswerk maken

 Vanmorgen werden we tijdens de ochtend-koffie aangenaam verrast door een bezoekje van onze manager die - heel onschuldig - even kwam kijken hoe het ging. We zijn tenslotte hun enige gasten, op één oudere dame na.

Wij hebben haar dus uitgebreid ingelicht over ons lijstje met klachten (zie gisteren) en haar rondgeleid.
Ann (de manager) verontschuldigde zich voor het niet beantwoorden van onze berichtjes op haar telefoon; ze had net weer een nieuwe telefoon (maar wel het zelfde nummer gehouden?!?!). Zij begreep dat we onaangenaam verrast waren over het niet functioneren van de wasmachine, maar deze werd mórgen na gekeken. De overige dingen heeft zij opgeslagen in haar geheugen en ons verzekerd dat daar iemand voor langs zou komen.

En nu hopen wij dat wij dat allemaal nog mogen mee maken.
(We hadden gisteren al gehoord dat de wasmachine al langere tijd kapot was en dat daar nog steeds iemand naar moest komen kijken.)

Wij hebben het mooie weer aangegrepen voor een wandelingetje naar Venning Park. Onder de Pretoria-gangers is dit ook wel bekend als het “Rose-park” vlak bij Eastwood. En daar hebben de kinders een uurtje lekker gespeeld. (Lekker weer bij jullie in NL :-o)




Naast al die vakantie is het voor Thabo ook gewoon hard werken om zijn schoolwerk bij te houden. Dat is niet leuk, maar samen met zijn mem komen ze er wel door!


Vanmiddag is er natuurlijk weer gezwommen. En zie: Gloria begint steeds nieuwsgieriger te worden naar dat water. In haar mooie nieuwe badpak staat ze er nu al zélf in, geholpen door Thabo en Kya. En als ze even alleen zit, maakt ze ook zelf haar lichaam en armen tot de schouders nat.



Vlak voor het naar bed gaan is het tijd voor de inburgerings-cursus van Gloria en zingt ze samen met Thabo en Kya uit volle borst mee met K3: “Mama-sak-ke Boem-bah”.


Mama-sakke-boemba uit Pretoria.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten